Рисуване на картини по номера

Рисуване на картини по номера
19 април 2021

Какво е рисуване по номера?

 

Рисуването често се използва като лечебна терапия и има много положителни ползи за здравето. Много хора не са опитвали да го практикуват, защото не умеят да рисуват. С помощта на комплектите за рисуване по номера не е нужно да сте талантлив художник, за да се възползвате от предимствата на това чудесно хоби.

 

Освен забавно занимание и чудесен начин за запълване на свободното време, рисуването по номера е фантастичен метод да развиете умения в изобразителното изкуство, дори за начинаещи художници. Рисуването по номера ви помага да израствате като художник и да разширявате артистичните си възможности. То може да ви помогне с разбирането на концепцията, че рисуването се състои от различни нюанси и форми на цвета. Показва също, че отделни предмети на картината може да изглеждат като нищо, но когато се съберат, съставят красиво изображение.

 

Тук можеш да разгледаш нашите картини и дизайните, които предлагаме.

 

Картините по номера могат да се определят като система за рисуване, която съдържа разграфена картина във форми и маркира всяка отделна форма с число, което съответства на цвета на боята. Памучното платно е разделено на малки секции, в които е посочен номер, който съответства на определен цвят. Акрилните боички също са индентифицирани с номерца.

 

Хоби художници попълват всяка форма с определения цвят на боята, докато всички пространства се запълнят и се появи завършена картина, достойна за декор на всеки дом.

 

Рисуването по номера е наистина толкова лесно, колкото звучи. Точно затова то придобива невероятна популярност преди няколко десетилетия и продължава да бъде любимо занимание.

 

Всеки комплект за рисуване по номера се предлага с всичко необходимо за завършване на вашата картина:

  • памучно платно върху дървена рамка с номерирана схема на картината
  • 3 четки с различна дебелина
  • акрилни номерирани бои. Те създават богати и ярко изглеждащи картини, като същевременно бързо изсъхват. Тези бои са водоразтворими, което означава, че могат да се разреждат и смесват с вода. Те обаче изсъхват много бързо, така че дръжте вашите саксии с бои добре затворени, когато не се използват.
  • стенни стойки за завършените картини

сет

Всичко, от което се нуждаете, за да започнете, е малко вода.

 

Топим четката и запълваме!

 

 

Историята на картините по номера

 

 Комплектите за рисуване  по номера са разработени за комерсиалния пазар за пръв път през 1950 г. от Макс С. Клайн, инженер и собственик на Palmer Paint Company в Мичиган. Тези комплекти са създадени съвместно с търговския художник Дан Добинс. През 1951 г. Палмър Paint представя марката Craft Master, която продава над 12 милиона комплекта. Този обществен отзвук подтиква и други компании да произвеждат свои собствени версии на картините по номера. 

 

Картините по номера привличат масов интерес и с основателна причин. Те дават шанс на всеки да създаде нещо красиво. Въпреки че много критици на изкуството мразят тези комплекти, обществеността ги обича. Въпреки че не са толкова популярни, както преди, комплектите за рисуване по номер са американска търговска марка и все още са добре обичани от хората по целия свят.

 

Според някои източници, може да се говори, че Леонардо Да Винчи е създал първата система за рисуване по номер. В книгата си „Математика и Мона Лиза: Изкуството и науката на Леонардо Да Винчи“ Бюлен Аталай пише:

„Рисуването по номера може да не е толкова ужасно занимание, колкото може да си представим. Самият Леонардо изобретил вид картини по номера, възлагайки на асистентите си да рисуват зони върху произведение, което той вече е начертал и номерирал.“

 

Други източници предполагат, че заслугата за изобретението на картините по номера трябва да бъде приписана на Микеланджело.

Голямата вълна край Канагава

„Голямата вълна край Канагава“ е едно от най-емблематичните произведения на японската история на изкуството Негов автор е художника Кацушика Хокусай, и е създадено в началото на 30-те години.

прочети още

"Звездна нощ" на Винсент ван Гог

„В сините дълбини звездите бяха искрящи, зеленикави, жълти, бели, розови, по-блестящи, по-искрящо скъпоценни, отколкото у дома - дори в Париж"

прочети още

6 идеи за декориране на великденски яйца

Представяме ви 6 креативни идеи за декориране на великденските яйца в красиви и уникални дизайни. Тези цветни яйца са лесни и приятни за оцветяване както от деца, така и от възрастни!

прочети още

10 съвета за рисуване на картини по номера

Разгледай нашите 10 съвета за рисуване на картини по номера като професионалист.

прочети още